KLIK SINI !!!!!

Kalau ikhlas follow la! Tinggalkan link korg kat Cbox tu. senang cik fifie nak follow balik :D

Wednesday, November 02, 2011

Alamak!!! Ape nak buat nie ???

assalamualaikum .


oke .
aku baru dapat masuk umah aku kira2 kol 9lebih td. haha
lega rasanya xde ape2 yg berlaku .
tp bagi aku, ni pengalaman yang
paling bodoh dan memalukan bagi diriku .
semuanya blaku dari
kecuaian dan kesalahan diri aq sendiri .
haiihh . . pagi2 lagi dah buat masalah cik fifie nie .

ceritanya bermula begini ...


ehh jap2 . sblm 2 biar aq pkenalkan korg ngan
semua2 yg terbabit dalam cerita aq hari ni . haha


Dua rumah
yg terbabit :
rumah A (aku,kakak, kucing n parents aku tinggal situ)
rumah B (adik, dan abg aku tinggal situ)
<rumah sebelah2 je padahal . haha >

2 kunci :
kunci rumah A , kunci rumah B

watak utama :
mestilah aku . (org yg sgt cuai lg ngok) .

penyelamat :
yong (kakak) , mama


watak sampingan :
mak cik jual nasi lemak, kucing aku (atam)
kakak endon yg sdg bjln kaki (nak g kerja kodd), pak guard (india),
abg cleaner, mak cik rumah sebelah (jiran aku daaa)



okee .
barulah boleh cerita . . . hehe

**di dalam rumah A**

mmm..bosan.semua org dah xde kat umah.
yong dah pergi hantar mama pergi kerja .
so, tinggallah aku keseorangan di rumah .


tengah bosan2 ni .

aku terfikir nak masak sesuatu .
memandangkan dalam peti ais hanya ada daging .
aku bcadang nak buat lah nasi daging



aku bawaklah bahan2 mentah dari rumah A pergi rumah B .

mestilah aku bawak kucing kesayangan aku tu sekali kan . haha
xkan aku nak tinggalkan dia duk sekor2 kat rumah A .


**di depan rumah B**
adik aku dah siap2 nak keluar .
tak taulah pula aku kemana arah tujuan dia tu .
pergi rumah member dia lah tu . ape lagi .


**di dapur rumah B**
aku masukkan daging kedalam kuali .
dan aku pun pasang lah api .
nak rebus daging tu utk dapatkan jus daging .
aku nak ambil wayar lappy aku kat rumah A .

aku biarkan daging tu mendidih sekejap .
smentara tu, aku pergilah rumah A .
nak ambil wayar lappy tu la .
**tutup pintu rumah B**


**di depan rumah A**
aku keluarkan kunci rumah A . .
aku cuba buka pintu
dgn menggunakan kunci yg aku bawa tu


teetaapiiiiiiiii . . .
"aik, kenapa pintu ni xleyh bkak?" kata ku bermonolong sendiri .
aku cuba buka lagi . tapii . tetap x boleh bkak .
"mungkin kunci tu ada sekali dgn kunci rumah B kodd.
mm.pergi ambil kunci rumah B la".bermonolog lagi

**depan pintu rumah B**

aku pulas pintu rumah B . . .
aku pulas lagi . . lagi . . . dan lagi . . .
haaaaaa . pintu rumah B terkunci lah . .
hmm . kunci rumah A&B tertinggal kat dalam rumah B .
rumah A&B plak dah terkunci dr dalam .

jadinya, aku tertinggal di luar rumahh la . adoiiii .

"xpe lah.tunggu adik aku balik, baru masuk .
duduk kat tepi tangga je lah dulu." bermonolog dalaman .


*di tangga*
haaa.(muka berubah bcampur takut,terkejut,panic)
aku lupalah . aku dah pasang api kat umah B tadi .
aku xtutup api . . . .
alamaaakkk !! ape nak buat nie ????

fikir3 . . errghh . xde ideaaa . adoii . macam mana ni .

kang habislah terbakar rumah B .
(takut, dhantui bayangan rumah terbakar)

haaaaaaaa ? (sekali lagi terkejut) .
kucing aku atam ade kat dalam rumah B . . . . .
alamaakkk !! ape nak buat nie ?????
*sekali lagi


aduhh , xleyh jadi ni .
lau mati kucing kesayangan aku tu .
menyesal aku seumur hidup .

aku tengok poket baju aku .

ade duit . *** tinkkk ***
oke3 . idea dah datang .
call yong guna public phone , dan suruh dia call syahir(adik) .
suruh syahir balik dan bukak pintu rumah B .


tapiiiiii . ( alah . ade tapi lagi . ee . xsukanya )
duit dalam poket aku tu, sume duet kertas .
macam mane nak call guna public phone ni ?
adoii . kedai runcit dalam aprtment ni tutup lg .
pagi sgt lagi nieee . . mmm . . pikir3 .
*** tinkkk ***
"haaa.ape susah, aku g luar apartment.pergi beli nasi lemak .
sure dapat duet syiling."


**depan gerai makcik nasi lemak**
aku: makcik, nasi lemak biasa satu.
makcik: ok . nah .terima kasih . ni bakinya .
aku : ???????

"haaa ? nasi lemak nie seringgit genap ke ? alaahh .

ingatkan seringgit lima puluh sen.membazir je beli,
bukannya dapat tukar duit syiling."bermonolog dalaman



aku : makcik . ade duit syiling x ? saya nak duet syiling, nak call org .
makcik: alah , xde lah dik . makcik pon nak cari duet syiling ni .
maklumlah pagi2 ni, mane dapat duet syiling banyak .
aku : ??? eeerrr . xpelah makcik . terima kasih ye .
makcik : sama2


"adoii . aku kene cari duit syiling nie .
nie soal hidup dan mati kucing aku ni.

aduh, kene buat muka tebal la aku .
mintak tukar duet syiling ngan org2 yang lalu lalang.

kat sape plak lah aku nak minta nie .
haaa, kakak tu nampak baik la. cube lah mnta tukar ngan dia"

bermonolog lagiii . .
**************************************************************
aku: assalamualaikum . kak, ade tukar duit syiling x?
(buat muka sodih)

akak endon: xde lah adik . dompet akk tinggal . (terus blah)
aku : ?????


nampak benau nipunye. ade je td aq nengok die pgang dompet!
aduiyai . ingat aku nak mencuri duet ke??
cakap je lah jujur xnak bantu . (oke forget about that)
haisshh . dah r ne wat muke tobal . hahaha . nasib2 .
n lagi 1, muka aku ade muka penjahat kew ? =..='''


jalan2 lagi .
pas2, aku nampak pak guard kat depan pagar .

aku: uncle, ade tukar duit syiling x ?
pak guard: xda . saya ada 0.70 sen saja .
aku: haaa . xpalah uncle . 70 sen pun 70 sen lah .
saya nak guna duit sgt ni . .

"fuhh . alhamdulillah . dapat juga tukar duit.oke.cari public fon."

tettt . teettt . tettt . teeeeettttt .

yong: helo .
aku: yong, tlg call syahir, suh dia balik cepat . aku trkunci kat luar .
aku dah la pasang api kat umah . cepat2 suh syahir balik .
bye . assalamualaikum .

yong: (mengeluh)
tuttt . tuuut . tuuuuuuuutttt .

******************************************************************

**beberapa minit kemudian**

adoii . mane ni xsampai2 pon .
aku dah macam ibu hilang anak dah tau.
kejap pergi rumah A kejap pergi rumah B
kejap g blok A, kejap pergi blok B .
menunggu syahir yg xsampai2 .
batang idung lagilah xnmpak .hahahah

aku pergi ke tingkap balkoni rumah B .

selamat sliding window .
macam ni . . -->
dapat la aku bkak .
aku panggil kucing aku , tapi dia xdgr .
aduhh . atam . ko nak mati ke . bahaya lah atam oiiiiii . . .

huh .
mane syahiiiiiiiiiir nieee . !!!
aduh . xleyh jadi . kene minta tukar duit syiling lagi nie .

at last, aku g minta kat jiran sebelah rumah aku nie .

kakak endon juga . tp, selamat dia baik hati . hehe . thanx bnyak2 .
dah dapat tukar duit syiling, aq terus pergi call mama .

pastu, ade abg cleaner nie cakap .

telephone tu x leh guna . . fuhh . selamat dia bg tau .
lau x, membazir lagilah duet aq kene telan dgn public phone 2 .
then, aku pun pergi cari public phone kat blok A . (aku blok B)

tettt tettt tetttttttttt .

aku: maaa . dapat x kol syahir ?
mama : kamu masak kat rumah mana tu ?
aku : err. rumah B .
mama : ishh kamu ni . cuai betul . jap, mama dlm keta ni . nak balek umah .
aku : ok .

aku tunggu kat parking depan gate .

nampak je kereta yong,
aku cepat2 balik ke rumah .

mama pon kelam kabut cuba bukak pintu .

sebab asap dah keluar dari dapur .
di sebabkan kelam kabut,
kami dah x hirau kan org yg lalu lalang tu .

abg cleaner tu pon duk tertengok2 .

arrghhh . aku dah x malu dah kali nie .
sbb, mmg hari ini dari mula lagi aku dah malu . hahaha .
so, that's cool bebeh .

fuhh . selamat sempat n cepat yong n mama sampai .

kalau x , xtau lah ape nak jadi ngan
rumah n kucing kesayangan aku ni ,

dan selamat lah mama x marah . hahaha
mama just nasihat kan aku je r . suh sentiasa bawak hp la, kunci la n sbgainya .
btw, soey menyusahkan mama n yong .
sorry seyy solly lolly mollyyyy . . .


tapiiiiiiiiiiii ...
daging aku dah hangit . .
waaaa . T_T
xjadi aku nak buat nasi daging .
xpe r next time je r . huhu

haihhh .
pengalaman ni mmg xkan aku lupakan .

malu gila beb ! hahaha .
ape korg rase kalau ade kat tempat aku ????hahaha

yg xleyh tahan nya .

uncle tu boleh lagi cakap cam ni .
nanti awak datang tuntut 30 sen awak 2 ya . hahaha . funny2 .

btw,
thanx pada org2 yg dah bantu aku .
walaupun berlainan bangsa ! aku tabikk r korg . huhu .


WASALAM

2 comments:

  1. gler ta ley bla cte ko neh..
    k.yang syg..jgn cuai ag k..?
    haahahhahaahha................trgelk2 ak bce post ko nie k.yang oi..
    hahahaha.....
    sakt prot ak..
    ak tao k.yang gelbh cm ne..
    d.yang fhm sgt da k.yang sye nie..
    gelabh ta ley bla..kikikikikikikikikakaakkakakakakahahahahahahahuhuhuhuhehehehehehehhihihihihhiihiaaaaaaaaaaa..........

    ReplyDelete
  2. hahaha .2lah dekyg . slamat atam xde pape . oke ! insyallah lepas nie dah x cuai . huhuhu . tq dear . :D

    ReplyDelete