KLIK SINI !!!!!

Kalau ikhlas follow la! Tinggalkan link korg kat Cbox tu. senang cik fifie nak follow balik :D

Thursday, May 31, 2012

SI BOSAN MERAPU

assalamualaikum . .

ya bertemu kita kembali dalam segmen merapu . . hari ni terlalu banyak aktiviti yang perlu aku buat . antaranya, aku keluar bilik, aku masuk bilik, aku masuk bilik dan aku keluar bilik . yahh . . terlalu busy nye aku sampai tak sedar hari dah terlalu lah petang . =.=''


oh ya, aku ada aktiviti baru juga . . iaitu main unblock me kat dalam handphone galaxy aku ni haaa. . . dalam masa 2 hari ye . 2 hari, aku boleh main dari level 1 hingga level 300 . . tahniah . . record terbaru untuk diri sendiri . haha .

ARRRGGGHHHHHHHHH . . .

aku tak suka cuti panjang2 . . aku tak suka . . aku tak sukaaaa . . sebab, bila aku cuti, aku bosan . . bila aku bosan, aku makan,makan dan makan . . . ahhhh . . tidakkk . .


tapi aku suka cuti juga . . relax dari masalah, relax dari pelajaran . relax sbb aku dapat melalak dlm rumah tanpa ada org ganggu (semua org xde kat umah daa...kerja). tapi tapi tapi, aku bosan laaaa . . . . hahahaha . . . .


kalau ada fasz n eiza (kawan aku) time ngah cuti2 ni gila juga la aku . . ada je benda yang nak dibuat . . mandi luar la, melalak la, men game ape2lah mcm jutaria ke, then tengok movie . . huhu . . seronok . . hahaha . . .


oklah . . . tu je aku nak cakap . . . motif sekarang, aku nak cakap yang aku tersangat lah BOSAN !! any idea ? cuba suggest sikit supaya hari aku tak bosan lagi ? hehe . . bercuti ngan family ? mmg tak boleh la . . mereka semua bekerja kan . . =.= . . . waaaa T_T . . . help meee . . .

wassalam . .

Tuesday, May 29, 2012

RESULT OH RESULT

assalamualaikum . . .


hahahahahahhaahahahahahaha . . .
hahahahahahahahahahahahahahahaa . . .


kita mulakan cerita kita hari ini dengan ketawa . . . ketawa . . terlalu banyak maksud yang tersimpan di dalam nya . antara sedih dan gembira . kenangan pahit mahupun manis . semua tersimpul rapi beserta ketawa . .

hari ini, aku dapat berita dari kawan sekelasku chery rafles yang keputusan final exam sem 4 dah keluar . nampak macam result chery ok . . hehe . . alhamdulillah . . tahniah chery . . harap2 kau dapat keputusan yang terbaik ok . :D


macam mana dengan result aku ? "hahaha" itulah yang aku boleh buat . . dan itu bukanlah ketawa gembira buatku . bukan hari ini . bukan . .

ya allah, tak tahu nak cakap macam mana . . aku terlalu sedih ya allah . . sedih melihat keputusan aku . . apa boleh buat . sebanyak mana aku berusaha, sebanyak itu lah yang aku akan dapat kan . aku harus redha dan terima segalanya dengan tenang . bersyukurlah kerana tiada yang gagal .

baru tahu keputusan untuk 3 paper ni : finance, law dan bahasa arab . . haha . . . nampak yang aku tidak layak menceburi bidang undang-undang . tidak sama sekali . TIDAK . . itu saja yang aku boleh katakan . korang mesti faham apa yang aku cuba sampaikan kan . ya . keputusan law aku memang tidak memberansangkan .

aku hanya tinggal lagi 1 sem untuk perform yang terbaik untuk menaikkan balik markah aku . boleh kah aku ? yakin kah aku ? kuat kah aku ?

tinggal 3 paper lagi belum diketahui berapa keputusannya . moga-moga keputusan untuk 3 paper lagi dapat meningkatkan markah aku . ya allah, kau bantulah hambamu ini . aku dah berusaha sedaya upaya . doakan kan aku ya kawan2 .

Saturday, May 26, 2012

TAMAT SEM 4

ASSALAMUALAIKUM

alhamdulillah . tamat sudah sem 4 . . . akhirnya, dapat juga aku focus pada blog aku ni .

final exam telah berlalu . adakah result aku akan elok ? . itu, berserah kepada qada qadar/takdir/ketentuan . aku hanya mampu menunggu keputusan tu dengan berlapang dada .

banyak benda telah berlaku selama 5 bulan bersama rakan2 ku . hari berduka, hari bersuka, hari kecewa, hari menggila, hari2 yg sibuk dll . telah terlalu banyak hari yg kami lalui . moga ini dapat membuatkan kita lebih berfikiran terbuka . dan sedarlah ini adalah salah 1 culture sebelum kita menempa nama kita di bidang kerjaya nanti . percayalah . banyak lagi konflik yang kita akan lalui . jadi, ketabahan itu pastikan ada di dalam diri kita .


my lovely friends
gift from fasz @ fasihah and eiza @ afniza
gift from jen @ zainuzen

bulan 5, bulan teristimewa bagiku . terima kasih kepada kawan2 ku yang sanggup memeriahkan hari lahirku . maaf sangat2 hanya ala kadar dan tidak dapat untuk menjemput semua . maaf ku pinta . . dan terima kasih juga kepada fasz, eiza, jen kerana telah memberi aku hadiah yang cukup comel . aku sangat2 menghargai pemberian mu . akan ku cuba sedaya upaya untuk menjaganya dengan baik . . .

cuti hanya sebulan . pejam celik dah nak masuk blajar balik . tak tahu lah apa yang akan terjadi pada sem yang akan datang . harap sem depan akan lebih baik dari sem2 sebelum ni . sudah bersediakah aku menahan diri dari segi fizikal dan mental aku untuk meneruskan perjalanan aku bersama rakan2 ? . tunggu je sebulan yang akan datang . anda akan tahu nanti .

cuti ni, aku akan pulang ke kampung . mungkin hari ahad ni kami berangkat . tak sabar rasanya . kalau sempat, aku nak singgah ke tapah . nak beli memory card 8gb . kat sana murah sikit dr. kl ni . korg ada tahu tak tempat2 yg jual memory card 8gb yg murah2 kat sini ?
untuk samsung galaxy y je . . kalau ada sharing2 la ok . :)


ASSALAMUALAIKUM .