KLIK SINI !!!!!

Kalau ikhlas follow la! Tinggalkan link korg kat Cbox tu. senang cik fifie nak follow balik :D

Friday, February 22, 2013

MUET 19.2.13

ASSALAMUALAIKUM..

ahlan ya ummi,ya abi wa jamiun..
ehh..betul kah ayat ni?haha..abaikan..
hye semua..apa khabar?moga sihat selalu..

hari ni aku nak cerita pasal MUET..
alhamdulillah..aku dah lepas dah test speaking..
tp, aku rasa sedih sikit dan kecewa sbb,
aku tak boleh nak jawab..

otak aku mcm tak berjalan..
point tak terkeluar..
lidah terkelu..nak cakap "I" pun rasa dah terketar2..
aku terlalu memikir dan terlalu gugup..

kalau diberi peluang, ingin aku cuba sekali lagi..
tp apakan daya..peluang datang sekali,
dan aku tergagap2 lagi..

terima saja dengan redha sayang..
this is not the end of your result..
ada lagi writting, listening, dan reading..
aku akan cuba buat yang terbaik..

dalam group speaking aku hanya ada 3 org saja..
2 orang laki...dan aku sorang perempuan..
aku tahu nama abg sorg ni je..abang ridhwan..
aku kenal abg ridhwan camtu2 je..
nampak dia kadang2 kat kolej..
dia amik diploma dan degree kat kptm..
oh oh..btw, dia senyum comel ok..haha  : D

tapi..abg yg lg sorg tu..aku lupe nak tanya nama dia la..hihi
dia umur sama ngan abg ridhwan..
tapi dia masuk lambat kod..
dia tengah ambil diploma skrg kat kptm juga..
dia cool je aku tgk..hihi..ok..mmg sgt cool orgnya.. :)

diorang ni baik dan peramah tau..
walaupun baru pertama kali berborak dgn diorang,
sumpah diorang tak sombong.. :)

masuk bilik test tu..kaki aku dah melemah..
cuba tabahkan hati dgn tersenyum..
sumpah..abg dua org ni..english dia best..laju je..
suka dgr bila dorg berborak dalam bahasa inggeris,

tp, bile sampai tang aku..
terus senyap sunyi tanpa jawapan..hahaha
kagum maybe..takut maybe..bila dgr mereka berkata2..
membuatkan aku hilang kata..
hilang suara..hilang idea..hilang segala2nya..haha

selamat abg-abg ni la yang bantu aku sikit2..
sumpah sedih la bila kenang balik time tu..
time individual presentation..
ada pula part yang aku terdiam terus..
dah tak boleh..tu je dalam otak aku masa tu..

tp, aku tak pernah malu dengan diri sendiri..
aku cuba untuk berkata-kata selagi boleh..
walaupun..entah apa lah yang aku merapu.
macam tak ada point je..huhu
lain aku nak ckp..lain pula terkeluar dari mulut aku ni haa..
nasib badan..

apa-apa pun..aku nak berterima kasih sgt pada abg2 ni..
sbb..dorg banyak bantu aku time group disscusion tu..
maafla..dapat kwn speaking yang tak hebat english ni..hehe

kalau aku tak ada dlm group tu, mesti discussion tu jadi terbaik kan..
for real..aku dgr dorang borak tu pun, aku rasa macam nak dgr lg..
santai beb aku cakap kat korang..

tp, bila panel tanya aku..
candidate c, do you want to say anything?
~krikk krikk..sunyi balik~ haha..apalah aku ni. -.-"

itulah kenangan speaking muet aku yang agak teruk juga la..
korang doakan aku dapat buat yang terbaik dalam test2 yg lain ye..
harap sangat aku tak gagal..
dan aku doakan kawan2 aku, abang2 dan kawan2 nya, serta semua yang ambil muet tahun ni..
good luck..berusaha tu penting..berdoa padanya pun penting..jgn jd sombong..
dan..segala ketentuan tu..kita cume perlu tawakal dan redha pada Allah ok..

oklah, sblm dinda berundur diri, moh le layan gambar kami lepas habis speaking test hari tu..hiihii..






WASALAM

2 comments:

  1. Salam..ble share x dpt soalan speking apa? Klo x pun juz hint2 about dat..tq

    ReplyDelete
  2. mm..sorry awak..baru buka blog ni.sumpah tak tipu..rasanya...awk pun mesti dah lepas exam kn..mm..sorry k..

    ReplyDelete