KLIK SINI !!!!!

Kalau ikhlas follow la! Tinggalkan link korg kat Cbox tu. senang cik fifie nak follow balik :D

Wednesday, February 26, 2014

Opah

Walaupun nampak gembira, gelak sakan.. Perasaan sedih tu tak dpt di lindung.. Mata berkaca tak dpt di sorok dari pandangan mata mereka.. 

Ya allah.. Inilah perasaan yg luar biasa pernah aku rasa.. Sehingga ku tak terkata.. Sekali terimbau sudah mmbuat titisan air jernih berderai jatuh.. Tidak.. Aku tidak meratap.. Hanya linangan di kelopak mata mengalir tidak dpt dibendung.. Hanya kau yang tahu perasaan aku ini bagaimana.. 24.2.14 kau pergi meninggalkan kami..

Ya Allah, Kau tempatkan lah opah di tempat yang baik.. Lindungi lah die dari azab siksa.. Ampunkan lah segala dosanya.. Ampunkanlah segala salah silap aku ketika aku bersama dengannya.. Maafkan aku tidak dapat lakukan dgn sempurna.. Setakat itu yang aku dan mereka mampu lakukan.. Maafkan aku.. 

Aku sayang opah.. Moga kita kan bertemu lagi.. Amin.. 
Dakapanmu dalam jiwaku..

Monday, February 24, 2014

Pelajar baru Uniten

Dgn tak semena terasa nak masuk Uniten.. Hati berkobar2 bila tengok course yang di minati ada.. Banyak sebab kenapa aku pilih uniten.. Tp malas nak type..

Pendekkan cerita, 12.2.14 hr tu aku daftar.. Orientasi kitorg 3 hari je.. Tapi cukup buat kaki ku terseksa teruk di sebabkan oleh kasut baru tu, kaki aku melecet 3 hari.. Bayangkanla 3 hari kasut tu koyakkan kulit kaki aku.. Sakit ya amat.. Tp nak buat macam mana, terpaksa lah tahan.. 

Orientasi tu boleh tahan best juga la.. Time menyanyi n menari la best.huhu. Time makan tak best sebab, rushing gila.. Bg masa 3 minit mcm tu.. Makan pun tak habis.. Lepas tu bangun pukul 4.30 pagi.. Mmg tak cukup tidur la.. Nasib 3 hari je..

Transfer kredit dapat 21 kredit hour je.. Sadis sbb banyak subjek yang dah belajar kene belajar balik.. Tapi tak apa la.. Niat belajar tu yang penting.. 

sakit hati time nak settlekan kelas,add drop subjek tu.. Jarak antara wisma dan campus agak jauh.. Kene naik bas.. Bas pula datang sejam sekali..kalau jalan kaki pun makan masa..sama je mcm tunggu bas..

Dengan kaki yg tak berapa nak sihat ni terpaksalah menunggu bas.. Kitorang hampir 4,5 kali naik bas sebab nya kitorg asik di tendang2 sekejap suruh ke wisma sekejap suruh ke kampus untuk buat add drop subjek tu.. Bayang la pukul berapa baru habis.. Dgn nak tunggu bas 40 minit sekali.. Memang geram juga la.. 

Kalau kaki tak sakit kan, dah lama aku jalan kaki pergi ulang alik wisma-kampus,kampus-wisma.. Tak de la payah menunggu bas... Mmg lemau lah menunggu.. Tapi nak buat mcm mana adat belajar.. Aku yang nak sambung belajar sgt.. So aku kene kuat..


Saturday, January 18, 2014

Bangi to...


Assalamualaikum~

Ohh bangi.. Terlalu banyak kenangan manis pahit ku di bangi.. Semasa susah berjalan kaki ke kolej sampailah semasa sudah boleh membawa kereta sendiri. 

Hidup berdikari.. bayar sewa rumah/kolej, basuh baju, masak, picnic, celeb aid, celeb birthday , presentation day, graduation day, holiday day, exam day, dll.. kegembiraan dan kesedihan semua bersama teman2 seperjuangan.. Rasa berat hati jugak nak meninggalkan bangi ni..

Nanti nak jumpe macam dah agak susah..  Tp aku cuba la bolehkan kalau korg nak ajak keluar.. Insyallah kalau tak ada apa2 halangan.. Tp bkn mcm dulu la boleh kerap nak dating2.. Hmmm i'm gonna miss bangiiiii... Seriously.. :( 

Oh oh yaaa... Mesti rindu Putrajaya. Tempat nak lepak ngan member, rindula  alamanda.. Rinduuu laaaa.. Tak ada apa yg kurang kat sini.. Semua kedai, restoran, fast food semua complete.. Mau tak syg bangi ni.. Hehe.. 

But life must go on.. Kemana, dimana berada, ikatan ukuwah dan kenangan kita semua tak mungkin luput dari hati dan ingatan ini sampai akhir hayat.. Insyallah..

Insyallah kami akan berpindah lg.. Hehe bak kata org dah macam kaum nomad kau.. Asik pindah je.. Kira br 7 bln je duduk kat bangi.. Tp aq tak kisah pun.. Mana-mana pun aku ok.. Bak kata orang lagi. jauh perjalanan, luas pemandangan. Biarlah ku mencari dan mencipta pengalaman dan kenangan hidup di sana pula.. 

Actually, aq pernah duduk kat sana dulu.. Tapi masa aku bayi lah.. Aku rasa gembira juga.. Sbb dapat juga nak merasa duduk sana lagi.. Lama aku tunggu saat ini.. Kembali ke tempat asal.. Apa-apa pun harap yang kali ni kekal la duduk di sana tu.. 

Sampailah aq disunting oleh suamiku (kalau ada..haha) .. Haaa time tu tak tahu la kemana pula tujuanku.. Hahaa.. 

Psst: awak3, terutama kawan2 perempuan.. Kita semua banyak gaduh2 kan.. Kita nak minta maaf sgt kalau selama berkawan banyak menyakitkan hati.. Tapi awak.. Kite sayang sangat2 kat awak semua.. Gaduh2 kita, kita tak simpan lama.. Kita sayang awak semua.. Moga bjaya dalam hidup awak semua ok.. Bersyukur kenal korg.. Sayangggg awakkkkkk2...

Gonna miss u guysss :')













Wassalam~